woensdag 8 december 2010

Tentoonstelling Hoeden en petten uit Azië en Zuid-Amerika

De tentoonstelling is ingericht. En hij is MOOI geworden!!! Vandaag alleen nog de tekstkaartjes bij de hoeden leggen en dan... laat het bezoek maar komen! Vanmiddag om 12 uur stond de eerste bezoeker al voor de deur van het museum, helemaal vanuit Groningen. Maar zondag de 12de om 14.00 uur is de grote opening!

Hieronder een stukje tekst uit de krant:
Een bezoek aan het Jan van der Togt museum is nu meer dan de moeite waard. In de grote zaal worden stukken uit de glascollectie gecombineerd met schilderijen van Sam Francis, maar ook met kleurrijke mutsjes en hoofdtooien uit Azië en Zuid-Amerika.


Als je door de grote ramen van het museum in de Dorpsstraat kijkt zie je ze al liggen: de pompoenenmuts van de Hmong in Noord Thailand, met opvallende roze en groene zuurstokkraaltjes. Aan de achterwand een serie prachtige hoofddeksels uit Peru. Op een enorme spiegel krijgen vijf kunstige mutsjes uit Centraal Azië als vanzelf een extra dimensie. Verderop in het museum nog twee wanden vol caps versierd met goud, zilver, muntjes, kraaltjes en palletjes. Het blinkt je tegemoet.
In de glaszaal staan de Chinese mutsjes tussen de glasobjecten. Pauwentooien, een tijgermutsje, een muts met een paardje er bovenop. Wie de muts draagt moet wel in 1990 zijn geboren, het jaar van het paard volgens de Oosterse horoscoop.
Tussen het glas vind je nog meer pareltjes. Zoals twee prachtige hoofddeksels uit Oman, een ervan is gemaakt van kamelenhaar. En dan is er ook nog een vitrine vol met Afghaanse, Pakistaanse en Centraal Aziatische caps, stuk voor stuk ware kunstwerkjes waar uren handwerk in zit.
Deze bijzondere speelse tentoonstelling is bijna een must voor de kerstvakantie. Een bezoek aan het museum wordt zo zelfs voor kinderen een leuk uitje.

Openingstijden woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur
zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur

1ste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten
2de kerstdag open van 13.00 - 16.00 uur.

Geen opmerkingen: