dinsdag 7 februari 2012

Opening tentoonstelling 'De verborgen pracht van China'

Het inrichten van de tentoonstelling
Het was een fantastische opening met heel veel geïnteresseerde bezoekers. Zij zijn niet voor niets gekomen want Loan Oei had een zeer interessant verhaal voorbereid. Ze heeft o.a. veel informatie uit het boek “Writing with Thread” gehaald. Maar de vakvrouw herken je in het totaal-verhaal. Ook heeft Loan Oei aandacht besteed aan het bijzondere werk van Ma Hui. Echte kenners hebben het ontdekt en er zijn al een aantal werken verkocht.
Ma Hui en ik zijn enorm blij dat het werk geïntegreerd tentoongesteld is.

Helaas heeft niet iedereen de zeer interessante inleiding van Loan Oei helemaal goed gehoord maar nadat zij de tentoonstelling officieel heeft geopend waren er vele geanimeerde gesprekken te horen. De foto’s geven misschien een beeld van de geslaagde middag.

Op zondag de 29ste januari heb ik reeds een aantal vrienden en bekenden rondgeleid langs de tentoongestelde kleding, sieraden en gebruiksvoorwerpen. Uiteraard gelardeerd met verhalen uit het dagelijks leven van de Miao en de Dong. Op een andere avond kwam er een groep van 14 vrouwen uit Aalsmeer.

In principe zal ik er de zondagen zijn. Maar als je op een bepaalde dag wilt komen, laat het mij weten en als het weer het toelaat zien we elkaar in Aalsmeer. Berthi Smith wilde zondag helemaal vanuit Venlo komen maar de dienstregeling van de NS gaf helaas geen zekerheid.

De opening
Loan Oei, Ma Hui, Mieke Gorter

Het was erg druk...

Ik schreef eerder dat er de 12de een lezing zal zijn, maar de ruimte leent zich daar niet echt voor, het wordt een rondleiding met verhalen en misschien komen er vanwege een aankondiging in de Aalsmeerse krant zoveel mensen dat ik niet echt aandacht voor je heb, dus ik zou zeggen kom een andere keer.... en bericht mij.

Ik hoop dat velen de weg weten te vinden naar Aalsmeer... De beste verbinding met openbaar vervoer is vanaf Schiphol de snelbus te nemen. Nogmaals, laat mij weten wanneer je komt en ik probeer je te ontmoeten.


In Aalsmeer is een Huiskamermuseum dat de Mokum collectie huisvest. Heel bijzonder en zeker de moeite waard, misschien kan je dat combineren met een bezoek aan het KCA. Janna van Zon zal je van harte rondleiden.

Geen opmerkingen: