woensdag 11 april 2012

Filippijnen?

Eenmaal per jaar willen we toch wel een bijzondere cultuur / textielreis maken.....  We zitten niet te breien of te borduren en voelen ook niet aan alle stofjes die we onderweg tegen komen maa... dankzij onze belangstelling voor textiel komen we steeds op unieke plekken en ontmoeten we heel bijzondere mensen.

In 2011 hebben we Gujarat bezocht, dat was heel bijzonder, maar ook heel heet en heel veel reisuren, dus willen we het nu wat rustiger aan doen.

Wat dacht je van de Filippijnen?
Eerst een bezoek aan Manilla, waar de mooiste zonsondergang te bewonderen is en dat zeggen niet alleen de Filippinos! 
Dan iets naar het zuiden voor de Pagsanjan watervallen (ga maar alvast googlen en je ziet hoe prachtig het daar is).  
Met eigen transport langs de westkust naar boven. We verblijven behalve in hotels ook in homestays, bezoeken dorpjes waar nog volop geweven wordt en ook andere handicrafts komen aan bod. Op dit moment worden verschillende voorstellen uitgewerkt. Eind december, begin januari is een fantastische tijd om het eiland Luzon te bezoeken. Hopelijk heb ik eind mei het één en ander op papier gezet.
  
Maar voor die tijd.... ga ik voor de 2de keer naar Noord Korea. Je kan de radio niet aanzetten of de krant openslaan of Noord Korea is in het nieuws.
2012, het 100ste geboortejaar van Kim il Sung, De Juche ideologie krijgt weer alle aandacht en zal die Satelliet nu wel of niet de lucht ingaan?
Koning Aap heeft een aantal extra reizen ingelast en een van deze reizen zal ik begeleiden. Ik houd u op de hoogte..... (koning aap reiscode CNK )  
In 2010 heb ik de Arirang spelen meegemaakt, ari = mooi en rang = liefste. Deze spelen worden elk jaar in de zomer en het najaar gehouden.

Geen opmerkingen: