woensdag 9 mei 2012

Noord Korea

I.v.m. de 100ste geboortedag van Kim il Sung, de eeuwige president van Noord Korea, waren er extra reizen ingelast door mijn reisorganisatie Koning Aap. De verkorte versie van onze Noord Korea reizen heb ik begeleid. 19 geïnteresseerde mensen EN 2 gidsen die zich echt hebben ingezet om het ons naar de zin te maken binnen hun richtlijnen. De regels bleken soepeler dan 1 en een half jaar geleden.
In eerste instantie werden alle toeristen op de 15de april naar een sport terrein iets buiten de stad gebracht. Het leek wel de jaarlijkse school-sportdag, gelukkig is het ons gelukt om weer snel naar Pyongyang te rijden alwaar we de feestelijke intocht of aftocht?? van de soldaten hebben aanschouwd. Prachtig aangeklede toeschouwers juichten de militairen toe.


Helaas was er in Noord Korea niets aan de “hand”, maar nog geen uur op Chinese bodem of ik gleed uit en brak mijn hand.
Na terugkeer in Nederland, een week later, is mijn hand vakkundig geopereerd in het VU ziekenhuis, nooit geweten dat ze daar een speciale handen chirurgie afdeling hebben!
De 2 “breinaalden” mogen er over een paar weken weer uit.Mijn geplande reis naar de provincie Guizhou werd hierdoor helaas afgelast.
Nu ga ik mij concentreren op de volgende reis naar China, met o.a. ook een bezoek aan de provincie Guizhou, met zijn Minderheden Nationaliteiten. Planning: eind september tot en met half oktober. Binnenkort kan ik de reisroute  en belangrijke informatie doorgeven.

Geen opmerkingen: