dinsdag 19 april 2016

Ethiopië - de Sampler helpt!


Uit de nieuwsbrief van de Sampler in Haarlem:

Door alle problemen in Europa krijgt de hongersnood in Ethiopië eigenlijk veel te weinig aandacht. Je hoort er niets of nauwelijks iets over.
Waarom deze inleiding? Wel, een van onze klanten is regelmatig in Ethiopië en vertelt dat de toestand daar werkelijk dramatisch is. Daarom wil ze graag wat doen, al is het misschien een druppel op de gloeiende plaat. Ze heeft vervolgens in haar kast gekeken en al haar Afrika-stoffen verzameld. Hiervan heeft ze leuke pakketjes gemaakt. In totaal zijn er negen stuks lapjes van 15 cm x 55 cm. U kunt deze pakketjes in de winkel verkrijgen voor 15 euro. Let op: deze 15 euro komen volledig ten goede aan een zak Tef, het hoofdvoedsel dat in Ethiopië gegeten wordt. Wanneer u nu weet dat zo'n zak Tef genoeg is voor een maand voedsel per gezin, dan is uw 15 euro natuurlijk meer dan goed besteed.
U kunt de bevolking van Ethiopië een klein beetje helpen door zo'n prachtig pakketje Afrika stoffen in de winkel af te halen. Doet u mee? We vragen wel om deze pakketjes contant af te rekenen. (Dus geen pin, want het geld gaat echt rechtstreeks naar de gezinnen die dat nodig hebben.)
Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw hulp. In de volgende nieuwsbrief zal er verantwoording worden afgelegd van de ingekomen gelden.


Hieronder wat foto's die ik zelf op een reis naar Ethiopië maakte:






Geen opmerkingen: