woensdag 3 april 2019

Guizhou reis deel 3


Gisteren reden we door het mooie dorp Huanggang. Het was even droog dus wandelen door het dorp: Je ziet altijd iets speciaals, Oma bindt het garen op en Moeder weeft. De oudjes zitten rond het vuur en willen wel een mooie Dong song ten gehore geven.
Straks een kekker koekje van de opbrengst !


Passing the beautiful Dong village Huanggang. Luckily it just stopped raining so we wondered through the village and visited a weaver , helped by her mother who prepared the threads. The elderly ladies where very willing to sing a Dong song for us.

In Jia Ju,aangekomen en een heerlijke wandeling gemaakt. Men is druk op het land aan het werk om de terrassen klaar te maken voor de rijstplantjes straks.

Arrived in Jia Ju, the villagers are busy preparing the fields for the riceplants.
And then the sun comes at the right moment.

Vanmorgen vanuit Kaili vertrokken, richting het Zuiden. Eerst naar de prachtige voorstelling in Langde, het mooie dorp waar de Long skirt Miao wonen.
De ontvangst met rijstwijn, ( ‘s morgens om 10.15 uur ! ) de Lusheng fluiten die ons verwelkomen ! EN DAN..... 22 jaar geleden ontmoette ik een Mongoolse vrouw, die door haar huwelijk in Langde was beland. Jaren was ze op reis maar vandaag was ze terug in het dorp ! Ze had de foto van toen nog in haar phone, het kleine meisje dat erbij stond is nu een mooie vrouw van 25 en moeder van een 5 maanden oude baby ! Ze herinnerde zich nog de houten puzzel, waar je figuren in het juiste vakje moet plaatsen, die ik haar toen had gegeven. a.s. september neem ik er weer een mee voor haar kleine meid.
We genoten van de voorstelling, de tocht naar het Zuiden was prachtig, het weer stralend, de weg helaas slecht maar het humeur heeft er NIET onder geleden. Wat een fantastisch enthousiaste en geïnteresseerden groep mensen.


Geen opmerkingen: