dinsdag 30 april 2019

Guizhou reis deel 5


Dimen, oftewel het dorp waar het handgeschept papier nog gemaakt wordt. Velletjes al in de koffer!

We visited Longli, a Han enclave then on to Liping, history, there is the Museum, information about the March and the start of Mao’s power. The red army bridge where thousands of soldiers crossed the river and the great Karst bridge, a natural bridge, we enjoyed the walk to that very special place. 

Liping Museum, brug en een natuurwonder, de foto’s vertellen het verhaal.
Nu in Dimen waar het helaas ook de hele ochtend heeft geregend. Goed voor de boeren !
Rond Liping wordt er ook heel veel thee verbouwd ! Daar heb ik onze 2 Hero’s gefotografeerd, Wu Zeng Ou, touroperator en gids en tolk EN fotograaf, en de chauffeur Jiang.


Vandaag op weg van Jiaju, de rijstterrassen naar Zhaoxing , het dorp met maar liefst 5 Drumtorens. Onderweg 2 x door unieke dorpjes gewandeld. Zomaar wat plaatjes van oma’s die nog steeds oppas zijn of gezellig zitten te keuvelen.
En het lijkt wel een bouwpakket voor een nieuw huis al die balken die zo mooi in elkaar passen.


Ook op de rivier werd gedemonstreerd hoe men de visnetten uitwerpt en hoe de roeiers al oefenen voor de Drakenboot races van volgende maand in en rond Shedong. Wij konden het echter niet laten om in het dorpje op zoek te gaan naar een weeftoestelSisters meal festival, dat betekent ook heel veel fotografen. Gisteren was zo hilarisch, een groepje boeren bewerkten met hun waterbuffel een klein veldje om straks de rijst plantjes uit te kunnen zetten. Wij zien deze weken niet anders rondom de dorpen maar voor de fotografen uit Beijing, Shanghai, Nanning etc. Was het zo bijzonder, ze gaven ook nog instructies vanuit welke hoek ze de waterbuffels wilden fotograferen!

Geen opmerkingen: