dinsdag 29 oktober 2019

Landelijke Weefdag en nieuwe reizen


Ja, ik heb een kraam op de Landelijke Weefdag in Barneveld!
Op zaterdag 9 november a.s.

Tijdens deze dag van Weefnetwerk, met manifestaties en lezingen, is er ook een leveranciersmarkt. U vindt mij midden in die grote Veluwehal.

Ik zal mijn nieuwste aanwinst, een prachtige draak, meenemen en aan de kraam bevestigen. Wat een eyecatcher!!! Deze Chinese draak heb ik afgelopen september kunnen aanschaffen in Longli, een heel oud vestingstadje gelegen tussen de theeplantages.

Op de Landelijke Weefdag kan ik informatie verstrekken over mijn China-reizen en over mijn beide workshops. De Shu Bao en de Cursus Folded Embroidery

Ik heb afgelopen september ook heel handige weefschaartjes aangeschaft en die zijn te koop, evenals leuke tasjes en andere hebbedingetjes uit China. 

Tot op de Weefdag en anders, stuur mij een mail als u meer informatie wilt.


Guizhou, China in het Voor- en Najaar 2020

Voor een ieder die geïnteresseerd is in andere Culturen, Bouwstijlen, prachtige Natuur, kleurrijke Markten, Textiel, Kunstnijverheid EN niet te versmaden, het overheerlijke Eten.

Een heel interessant festival in het voorjaar vindt altijd plaats in Liupanshui. Helaas staat dit  voor 2020 al gepland op 6 maart... Het risico dat het dan nog erg koud kan zijn, is te groot  om toch naar dit festival te gaan, MAAR er zijn meer mogelijkheden want één ding is zeker; de Miao en de Dong houden van feestvieren. Zij grijpen vele mogelijkheden aan om met elkaar muziek te maken, hun mooiste kleding te showen en niet te vergeten de heerlijkste gerechten klaar te maken.

De precieze data zijn nog niet bekend maar, reken maar op april/mei 2020, de tijd dat het land wordt klaargemaakt om de rijst te kunnen planten.
En september 2020, wanneer de rijst wordt geoogst. Beide seizoenen zijn echt hoogtepunten in Guizhou.
 

Het maximale aantal deelnemers aan de reis is 14 (ik heb al een paar mensen op de lijst staan).
Een avontuurlijke en flexibele houding is een must om van deze bijzondere reis te genieten.
Een goede gezondheid is heel belangrijk.Geen opmerkingen: