zondag 21 juni 2020

Laatste nieuws uit GuizhouDinsdag 16 juni staat Wu Zeng Ou op het station in Kaili. Met de chauffeur wacht hij op een groep fotografen uit Shanghai en omgeving. In eerste instantie zouden er 2 groepen komen, elk voor ’n week, maar vanwege de vele annuleringen (dat was zelfs al voor de nieuwe uitbraak in Beijing) werd dat gereduceerd tot één groep van 10 fotografen.

Op dinsdag FaceTime ik met Wu Zeng Ou, vlak voor aankomst van de trein…. er komen 8 fotografen. Ze reizen nu door het Miao en Dong gebied… zojuist sprak ik Wu en ze logeren nu in Dimen, in het houten Guesthouse. Morgen gaan de fotografen vroeg op pad om de zonsopgang te fotograferen in de bergen.
Tussen de middag hebben ze dan een uitgebreide lunch en ik heb net afgesproken met Zeng Ou dat hij regelt dat de gastvrouw in haar mooie Dong kostuum een zang demonstratie geeft. Een kadootje van mij vanuit Holland! Dit soort extraatjes zitten er nu niet in, als mensen nu een reis boeken is dat allemaal heel minimaal, er zijn geen reserves ingebouwd.
Als grote verrassing kwam hij in Dimen de echtgenoot van Ms Yang tegen. De directrice van het mooie museum en docent en organisator in de College in Kaili.
Wu Zeng Ou slaapt nu met zijn onverwachte gast in Zainan in het huis van zijn vader.
Hij groet u allen.

De Chinese regering heeft alle entreegelden opgeschort. Men hoeft geen toeristenbelasting etc. te betalen. Men hoopt zo het binnenlandse toeristenverkeer op gang te brengen. Hoe dat nu verder gaat is weer afwachten. 

Geen opmerkingen: